Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ότι πρέπει να γνωρίζεις για το primer.

Το primer είναι ένα καλλυντικό που οι makeup artists το χρησιμοποιούν εδώ και  χρόνια, αλλά πρόσφατα απέκτησε και μια θέση στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας που της αρέσει να φροντίζει τον εαυτό της. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς και έχει πολλές χρήσεις.

Τι είναι το Primer;

Το Primer αποτελεί ένα είδος κρέμας η οποία τοποθετείτε στο πρόσωπο μετά την ενυδάτωση και πριν το μακιγιάζ. Οι κρέμες αυτές χαρίζουν σταθερότητα στα καλλυντικά που θα εφαρμοστούν στο makeup.

Μετά την χρήση του primer, η τοποθέτηση του μακιγιάζ γίνεται ακόμη πιο εύκολη, αφού γλιστράει πάνω στην λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα μας, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο.

Πως το χρησιμοποιώ;

Η καλύτερη και ευκολότερη τεχνική για την εφαρμογή του primer είναι να το απλώσετε με τα χέρια σας καθώς με αυτό τον τρόπο το καλλυντικό θα πάρει την θερμοκρασία του σώματος σας. Αν είσαστε βέβαια επαγγελματίας του χώρου τότε πιθανότατα να επιλέξετε την χρήση κάποιου πινέλου.

Τι μας προσφέρει;

Όπως αναφέραμε και στην αρχή το Primer είναι στην ουσία το πρώτο βήμα πριν αρχίσουμε να τοποθετούμε το make up μας. Τα οφέλη που προσφέρει πιο συγκεκριμένα:

  • Καλύπτει όλες τις ατέλειες της επιδερμίδα μας.
  • Προσφέρει προστασία από τον ήλιο.
  • Ενυδατώνει την επιδερμίδα μας και λειτουργεί ως προστατευτική βάση.
  • Γεμίζει τυχόν γραμμές και ρυτίδες χωρίς να επιτρέπει στο make up μας να φράξει τους πόρους του δέρματος.
  • Εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα.
  • Εξισορροπεί τυχόν δυσχρωμίες του δέρματος και ενισχύει τις έντονες χρωστικές που περιέχουν τα προϊόντα του μακιγιάζ
  • Βοηθά στην ευκολότερη και ομοιόμορφη τοποθέτηση του makeup

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο;

Για να επιλέξετε το κατάλληλο primer για τον τύπο της επιδερμίδας σας θα πρέπει να ξέρετε αρχικά τον σκοπό για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα για την κάθε ανάγκη αλλά και για το κάθε γούστο. Αν θέλετε να μειώσετε τη λιπαρότητα του δέρματος σας,
να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας σας ή απλά να κάνετε πιο σταθερή την εφαρμογή του make up σας.
Ένα προϊόν προφανώς δεν μπορεί να πετύχει όλα τα αποτελέσματα μαζί. Επιλέξτε πάντα εκείνο που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι το primer μπορεί να εφαρμοστεί και μόνο του, χωρίς να είναι απαραίτητο το μακιγιάζ μετά.

English English Greek Greek